Social Shopping en hybrid af e-handel og sociale medier

28/10/2022
Download whitepaper

Fra transaktionsbaseret- til relationsopbyggende e-handel

Social Shopping også kaldt social commerce er en kombination af e-handel og sociale medier, som gør det muligt for virksomheder at sælge deres produkter direkte fra de sociale medier, fremfor at navigere brugeren ind på deres webshop for så at fuldføre købet. Social shopping referer derfor til at hele købsprocessen foregår på en social netværksplatform. Formålet med Social commerce er at transformere den traditionelle transaktionsbaseret e-handel til relationsopbyggende e-handel.

Social shopping sammenlignet med traditionel e-handel er både mere engagerende, dynamisk og emotionel fremfor at have fokus på den enkelte transaktion. Ved at opbygge en relation til kunden, arbejdes der ligeledes med både at skabe produkt fortalere og købsfrekvens. Sidstnævnte kan være en stor udfordring i traditionel eCommerce, hvor forbrugerne er meget prisbevidste og dermed til en hvis grad illoyale. Hvis en af jeres mål er at øge Customer Lifetime Value (CLV), så kan det være en god idé at arbejde mere aktivt med social shopping.

Alternativet til informationssøgning

I takt med at forbrugeren har ændret deres tilgang til informationssøgning og søgt nye steder at blive inspireret, så har sociale medier givet brugerne mulighed for at opdage nye produkter, lære om nye brands og foretage køb uden at forlade deres sociale feed. Kombineret med at den gængse forbruger bruger timevis på sociale medier hver uge, så forstår man vigtigheden i at fange forbrugeren hvor de er, når de søger inspiration.

For at få success med social shopping, forudsætter det at du kender din målgruppe og forstår hvor de er aktive og hvad de interesserer sig for. Sociale medier er et sted, hvor forbrugerne er konstant forbundne og plejer og opbygger relationer.

Afhængigt at platformen kan social shoppers abonnere på relevante hashtags og dermed styre hvilket de ønsker at browse. Social shoppers kan derudover interagere med:

  • Virksomheder
  • Influencers
  • Andre kunder via en-til-en chats
  • Produktdemoer
  • Ekspertgenereret indhold
  • Offentlige grupper
  • Private fællesskaber som f.eks. Facebook-grupper

Derfor er sociale medier først og fremmest blevet et vigtigt redskab for brands og retailere til at skabe brand awareness og opbygge og pleje relationer til deres kunder.

Ved at kombinere statiske produktbilleder, videoer, how-to-indhold, forbruger og brandekspertindsigt samt andre interaktive elementer, formår social shopping at konkurrere med kundernes traditionelle købeoplevelse i fysiske butikker, hvor de kan røre ved, lugte og prøve produkterne når de handler offline.

Tilbage til blogindlæg oversigten
Flere blogindlæg
Vil du høre mere?
eller
Tak for din besked - du hører fra os ASAP
Oops! noget gik galt, venligst prøv igen
Martin Tygsen
Partner
WEXO
30 21 21 77