Få en responsiv webshop tilpasset den øget mobiltrafik

Øg brugervenligheden på din webshop på mobile enheder

Danskere handler i stigende grad fra deres smartphones og tablets, det er derfor blevet endnu vigtigere at have en god mobil platform. Udover at sikre sin del af mobil e-handelssalget, er et brugervenligt mobilsite også vigtigt i forhold til at få en god rangering på Google, hvorfor man bør designe ud fra mobile-first tilgangen.

Hos vores egne kunder oplever vi, at op til 60% af trafikken på webshoppen kommer fra mobile enheder. Det stiller krav til visningen af webshoppen på mobiltelefonen. Samtidig går det stærkt med mobilhandlen. Vi kan se at konverteringen på tablet matcher eller overgår det som vi ser fra desktop. Gennemsnitligt, på tværs af shops, ligger mobil-konverteringen dog fortsat et stykke under men med en klar opadgående trend.

Optimer mobilsitet

Gennem en ordentlig navigation og brugeroplevelse, er vi med til at løfte andelen af salget på mobiltelefonen. Menuen kommer til at fylde en større del af skærmen. Gerne med ikoner, så de besøgende let kan finde frem til de ønskede sider på shoppen. Det samme gælder for filtret på kategorisiderne og søgefunktionen, som vil blive brugt i endnu højere grad på mobilshoppen, for at få indsnævret antallet af produkterne.

Google introducerede ligeledes mobile-first indexing tilbage i 2019, hvilket har betydet at man herefter udelukkende har valgt at bruge mobil versionens indhold til indeksering og rangering. Vil du opnå bedre placeringer rent organisk ift. SEO, kan du derfor ikke komme udenom et mobiloptimeret website.

Er du i tvivl om at din virksomheds webside er mobilvenlig, findes der en række værktøjer til at teste det online.

"

Vi har fokus på den mobile webshop i vores daglige arbejde med nye funktionaliteter på webshoppen for at sikre, at brugervenligheden er god og at det øget fokus på mobil e-handel også afspejler sig i jeres webshop på mobilenheder.

"

Et responsivt design kan se ud på mange måder og det samme gælder for menustrukturen. Hele brugeroplevelsen starter med navigationen, som skal være let overskuelig og gøre det nemt at finde frem til de ønskede sider på shoppen. Det samme gælder for filtret på kategorisiderne og søgefunktionen, som vil blive brugt i endnu højere grad på mobilversionen af ens webshop og i takt med at produktsortimentet øges.

Kop og kande mobil webshop
mobil webshop menu
Garant Gulve mobil webshop
brugergrænseflade på mobil webshop
Vil du høre mere?
eller
Tak for din besked - du hører fra os ASAP
Oops! noget gik galt, venligst prøv igen
Martin Tygsen
Partner
WEXO
30 21 21 77