Yndlings features i Shopware

22/3/2024
Download whitepaper

For 4 år siden introducerede WEXO Shopware i Danmark og siden er det kun gået en vej og det er frem. I dag kører en lang række danske virksomheder deres e-commerce løsninger på platformen både indenfor B2B og B2C og der kommer stadig flere til.

Men hvorfor er Shopware en så populær platform? Det vil vi gerne fokusere mere på her. Vi har talt med nogle af vores dygtige projektledere og fået deres bud på, hvilke features de især ser som årsag til Shopwares succes.

Kort om Shopware

Shopware er en open-source platform, som over de sidste 20 år har udviklet sig til at være den mest udbredte e-commerce platform i Tyskland. Over årerne har platformen vokset sig ud af hjemmemarkedet og er nu forankret i de fleste lande i Europa og naturligvis Skandinavien. Platformen er fremhævet ikke bare i Gartner Magic Quadrant men også  hos IDC og andre analysebureauer, både når det gælder B2B og B2C. Dette for dens stærke kompetencer i håndtering af de mange facetterede digitale salgsudfordringer men også dens fit ind i de strukturelle krav, som i dag stilles til en udbyder i forhold til Composable, SAAS, MACH, AI osv.

Klik ind på Shopware webshop til B2B og B2C virksomheder, hvor man kan læse meget mere.

WEXOs projektleder

Hos WEXO er vi opdelt i platformsdedikerede teams (Shopware og Magento), hver med en projektleder og et sæt af udviklere. At vores teams netop er dedikeret til en specifik platform sikre både en dyb og bred forståelse for teknologien og hvordan den bedst løser de forretningsrelevante udfordringer.

Derfor er de også de helt rigtige til at svare på, hvilke features de især vil fremhæve fra Shopware.
Og hvad er det så de fremhæver – her er deres top 3:

  1. Shopware Rulebuilder
  2. Shopware advanced pricing
  3. Shopware Content editor

Rulebuilder

”Dette er en af mine favoritfunktioner” beskriver Mikkel (projektleder). ”Da den er så alsidig. Den er eminent til opsætning af simple såvel som meget komplekse fragtopsætninger samt betalingsmuligheder. Vi har bl.a. brugt denne på IBF, hvor fragtpriserne varierer alt efter antallet af paller i kurven samt hvilket postnummer, man skal have leveret til.”


Kunder i dag uanset om det er B2B eller B2C har stadig større forventninger til en relevant og bekvem shoppingoplevelse. Det gælder alt fra det indhold du præsenterer til de betingelser, som der handles under. Her er Shopware Rulebuilder den funktionalitet, som understøtter den relevante kunderejse. Det gælder de transaktionelle elementer som Shipment, Prissætning og Betaling til brugeroplevelser i Contentstyring og Promotions.

Rulebuilder er et dynamisk værktøj – således kan en regel opsættes på eksempelvis kundetags og dermed vil denne regel kunne bruges på tværs af funktionalitet såsom contentvisning, prissætning eller styring af betalingsmuligheder. Dermed gøres arbejdet nemmere for e-commerce manageren.

Så bliv konkret og relevant i jeres kommunikation med kunden og oplev en øget effekt af jeres indsats.

Advanced prices

En anden fremhævet feature er Advanced Pricing. Med advanced prices har man mulighed for at målrette priser til sine kunder. Funktionen bygger på rulebuilderen, hvor man definerer betingelserne for, hvem der skal have vist den alternative pris.

”Rigtig mange af vores B2B kunder bruger advanced prices til at vise kundespecifikke priser. Når man går ind på et produkt i backend, så er det nemt at få et overblik over alle de avancerede priser, som er opsat på produktet.” Ifølge Mikkel.


Danmark er i høj grad ”rabatdrevet” i sit køb/salg og på rigtig mange markeder opleves i dag ”Red ocean” konkurrencesituation kombineret med stigen dekompleksitet i forbrugerjura – så nej det bliver ikke lettere at være e-købmand.

Shopware Advanced prices er ikke hele løsningen på den udfordring men den er et stærkt bud på, hvordan den rigtige webshopplatform kan gøre det nemmere for jer.

Med customer pricing og advanced pricing har I et fundament, som giver både struktur og fleksibilitet. Fleksibilitet i form af direkte understøttelse af et hav af rabatkombinationer og en struktur for at vedligeholde dette.

Advanced pricing bygger endda videre på Rule Builderen – hvor man udover kreative tilbudsformater kan gøre tilgængeligheden af disse afhængigt af nogle opsatte betingelser såsom kundetype, region, produktområder og meget andet.

Den visuelle builder

Med en visuel uddannelse bag sig og mange års arbejde med brandkommunikation er det ikke en overraskelse, at vores projektleder Anja også fremhæver Shopwares feature indenfor ”Drag and Drop” content editoren. ”Jeg synes, at det med, at man kan se visuelt de blokke man bruger på hver side giver et rigtig godt overblik og det er let at bygge en side med de shopping experiences man har til rådighed.”


En unik styrke ved netop Shopware er sammensmeltningen af en stærk og fleksibel commerce-motor med muligheden for visuelle flotte contentsider.

Både på Spejdersport.dk, Garant.nu, Ecooking.dk og IBF.dk anvendes denne drag and drop motor. For IBF gælder det især for B2C om at informere og inspirere kunderne i forhold til et kommende udendørsprojekt, mens det for B2B også handler om at formidle nødvendig information i forhold til gensalg, manualer og sikkerhedsdatablade.

På Shopware defineres en lang række af byggeklodser indeholdende de contenttyper, man kan anvende til opbygningen af flotte contensider. Herefter har man endda meget stor kreativ frihed til at opsætte præcis den side, der fungerer bedst for jer og jeres kunder. Og det gælder ikke kun for rene indholdssider men også for varekategorisider eller selve varekortet.

Vi er begejstret for Shopware

Det er ingen hemmelighed, at vi hos WEXO er begejstret for Shopware og ikke bare af ovenstående årsager. Heldigvis kan vi også se, at vores begejstring deles af flere og flere. Hvis du vil læse mere om Shopware samt læse mere om nogle af vores cases nedenfor.

Tilbage til blogindlæg oversigten
Flere blogindlæg
Vil du høre mere?
eller
Tak for din besked - du hører fra os ASAP
Oops! noget gik galt, venligst prøv igen
Martin Tygsen
Partner
WEXO
30 21 21 77