Shopware 6 webshop til Spejder Sport

Spejder Sport er Danmarks førende kæde inden for friluftsudstyr med 16 fysiske butikker og en online platform. De er ejet af spejderne og drevet af en stærk bæredygtighedsprofil. Deres mission strækker sig ud over profit og omfavner en dedikation til genbrug samt skabelsen af et inspirerende content-univers til friluftsinteresserede.

I 2023 valgte de WEXO som leverandør på udviklingen af en ny E-commerce platform på Shopware 6.

Strategi

En UX optimeret webshop med fokus på kunderejsen

Spejder Sport ønskede at udvide deres tilstedeværelse online og skabe en webshop, der ikke blot er en digital version af deres butikker, men også en platform, der kan engagere og inspirere deres kunder. De digitale ambitioner er store og for at skabe den ønskede vækst i salget online, bliver der sat ekstra fokus på brugeroplevelse (UX) og optimeringen af kunderejsen på webshoppen.

WEXOs samarbejde med Spejder Sport strækker sig helt fra rådgivningsprocessen i forhold til valg af ny e-commerce platform og ERP til designprocessen og det tekniske udviklingsarbejde.

Udvalgte funktioner

punkt
Click & Collect
punkt
Multistore funktionalitet til lande og brands
punkt
Loyalitetsklub med bl.a. loginbaseret fordele
punkt
Stort content univers der er integreret i webshoppen
punkt
Stærk integration til Dynamics BC
punkt
Dynamiske produktkategorier
punkt
Nyt design med fokus på UX og kunderejsen
punkt
Integration til Create2STAY
Funktioner

Omnichannel

Omnichannel har en central plads i webshopløsningen, da Spejder Sport vil skabe en større sammenhængende og ensartet kundeoplevelse på tværs af webshoppen og de fysiske butikker.

Webshoppen er udviklet til at håndtere omnichannel elementer som Click & Collect, brug af gavekort på tværs af butikker og webshop samt håndtering af returvarer m.m.

Bag Click & Collect funktionen kører en lagerfunktion, hvor alle lagerførte varer vises inde på webshoppen også selvom varen fx kun er på lager i 1 fysisk butik.

Omnichannel - Spejder Sport

Dynamics Business Central integration

Dynamics Business Central integrationen håndterer alt fra produkter til ordre, priser/kampagner, kunder, lagerstatus og gavekort. Integrationen kører løbende hen over hele døgnet, så ændringer hurtigt kommer over i webshoppen og ligeledes over i Dynamics Business Central.

Gavekort integrationen sikre at gavekort købt i de fysiske butikker også kan anvendes i webshoppen og omvendt.

Dynamiske produktkategorier

Med de mange kategorier og produkter skal det være let at vedligeholde webshoppen. Det bidrager de dynamiske produktkategorier med, hvor Shopware deler produkterne ud på kategorier på baggrund af de opsatte regler.

De dynamiske produktkategorier er også værdifulde i arbejdet med at skabe fx brandsider og kampagnesider.

driftsikkerhed Magento webshop

TradeIn

Spejder Sport går meget op i genbrug og har fokus på at indsamle og genbruge brugt friluftsudstyr og tøj, så flere mennesker kan få glæde af det og samtidig mindske belastningen på miljøet og naturen.

Med en integration til Create2STAY er deres genbrugs-vision nu blevet integreret med webshoppen, hvor Spejder Sport tilbyder at tilbagekøbe brugt tøj, der tidligere er solgt i webshoppen. Kunderne kan fx vælge at refundere deres brugte vinterjakke (der tidligere er købt hos Spejder Sport), hvorefter kunden modtager et gavekort til webshoppen som tak.

Så snart en kunde melder et brugt produkt ind via webshoppen til genbrug, vil der blive oprette et produkt i webshoppens backend via et API.

Stort content univers

Hos Spejder Sport har de fokus på at få skabt et stort content univers, hvor kunderne kan blive inspireret og søge vejledning i friluftslivets aktiviteter og udstyr. Med Shopware 6 har Spejder Sport en platform, der giver praktiske, integreret værktøjer til et imponerende content univers. Det giver et godt fundament til at bygge flotte landingsider og give kunderne en god shoppingoplevelse.

Hele inspirationsuniverset er nu bygget tæt sammen med webshoppen, hvor content og e-handelsmotoren ligger i samme backend. Det giver store muligheder på content siden, hvor det er let at bygge content blokke på fx kategorisider og søgeresultatssider.

Content univers i Shopware 6
Se nogle af vores andre cases
Webshop case WEXO
Webshop case WEXO
Webshop case WEXO
Vil du høre mere?
Anja Bjerno
Projektleder
ab@wexo.dk
eller
Tak for din besked - du hører fra os ASAP
Oops! noget gik galt, venligst prøv igen