PIM case: Workflows og notifikationer

Centraliseret datastyring

Nogle virksomheder har en fastdefineret proces, som produkter skal gennemløbe, før et produkt er kvalificeret til salg. Det kan være omstændigt at styre, hvis ikke der eksisterer en centraliseret datastyring.

Et eksempel kunne være, at et produkt skal gennemføre forskellige godkendelsesprocesser, når specialiseret personale beriger et produkt med informationer. Godkendelsen skal så efterfølgende foretages af en anden kvalificeret medarbejder.

I processer som disse, er der en risiko for fejl i en travl hverdag, og nogle steps glemmes eller springes over og den rette person bliver derefter ikke notificeret. Det kan i værste fald bevirke, at produkter som ellers ville kunne sælges, ligger uden udvikling i virksomhedens systemer og dermed ikke er salgsklar på webshoppen.

Casen
WEXO har bl.a. hjulpet en virksomhed med at opbygge et flow i Perfion, hvor det blev muligt at definere regler for en produktstatus, og hvad der skal ske, når et produkt skifter status. Det kunne f.eks. være, at en dataændring i specifikke produktdata, bevirker en statusændring som efterfølgende kræver, at en given medarbejder skal godkende denne forandring i datagrundlaget.

For at sikre denne proces, udviklede vi et system, hvor de rette personer bliver notificeret om ændringer. Det gav straks et større overblik over de opgaver, der skulle løses for at føre et produkt videre i processen. Samtidig var det med til at nedbringe fejl i en ellers travl arbejdsdag.

Nedenfor ses et eksempel på dette i vores interne Perfion demo-system, hvor en procesændring bevirker at én eller flere medarbejdere notificeres i et eksternt system (i dette tilfælde ”todoist”, som er en online todo-liste).

Statusændring i PIM skiftes grundet feltændringer fra ”Needs Sales Attention” til ”Needs Marketing Attention”:

Perfion Pim system

Notifikation i eksternt system til marketingpersonale

Perfion Pim system
Vil du høre mere?
eller
Tak for din besked - du hører fra os ASAP
Oops! noget gik galt, venligst prøv igen
Ronni Hansen
Senior PIM-konsulent
WEXO
44 12 40 14